Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis tygodniowy:  

Posiłekponiedziałek
3 listopada
wtorek
4 listopada

środa
5 listopada

czwartek
6 listopada

piątek
7 listopada

Śniadanie 

łódeczki kakaowe z mlekiem, chleb pszenno-żytni, polędwica drobiowa z majerankiem, mix sałat, herbata owocowa

Alergeny: 1,6,8

pieczywo mieszane, chleb żytni z masłem, kiełbasa szynkowa, twarożek z rzodkiewką, kawa zbożowa

Alergeny: 1,5,6,7

chleb pełnoziarnisty, chleb mieszany z masłem, szynka wieprzowa wędzona , żółty ser, ogórek kiszony, kakao, herbata czarna z kardamonem

Alergeny: 3,5,7,8,11

szwedzki stół: półmisek wędlin, półmisek serów, kabanosy, miód, mix pieczywa z masłem, bukiet warzyw, kawa zbożowa, herbata owocowa

Alergeny: 3,5,7,8,11

płatki ryżowe z mlekiem, pieczywo pszenno-żytnie, schab wędzony, jajko na twardo ze szczypiorkiem, dżem, herbata czarna z suszoną żurawiną

Alergeny: 3,5,7,8,11

Drugie śniadaniewarzywa do chrupania - kalarepasok warzywny jednodniowysok wiśniowy z waniliąsok jabłkowywarzywa do chrupania - marchewka
Obiad

barszcz ukraiński, makaron z pesto pomidorowym i serem mozzarella, kompot wieloowocowy

Alergeny: 1,3,6,7,9

zupa ogórkowa z ziemniakami, schab pieczony w sosie własnym, pieczone warzywa, ryż paraboliczny, kompot wiśniowy

Alergeny: 1,3,6,7,9

zupa zacierkowa, kotlet drobiowy panierowany, surówka z marchewki z jabłkiem i oliwą z oliwek, ziemniaki, kompot wieloowocowy

Alergeny: 1,3,6,7,9

zupa porowa z ziemniakami, spagetti mięsno-warzywne, colesław, kompot śliwkowy

Alergeny: 1,3,6,7,9

zupa fasolowa z ziemniakami, pierogi z mięsem, ogórek kiszony, kompot truskawkowy

Alergeny: 1,3,6,7,9

Podwieczorek

mix pieczywa z pastą z szynki, żółtego sera i ogórka konserwowego, herbata czarna z imbirem

Alergeny: 1,3,5,6,8

ciasto drożdżowe z kruszonką, pomarańcza, herbata czarna z cytryną

Alergeny: 1,6,8,11

placki z jabłkiem, śliwka, herbata owocowa

Alergeny: 1,3,5,6,8

bułka z pastą ze słonecznika i suszonych pomidorów, gruszka, herbata czarna z goździkami i pomarańczą

Alergeny: 1,3,5,6,8

kasza kus-kus z jogurtem, żurawiną i płatkami migdałowymi, jabłko, herbata owocowa

Alergeny: 1,3,5,6,8

Zastrzegamy prawo do wprowadzania zmian z przyczyn logistycznych, niezależnych od placówki.

Informacje o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności informujemy, że w naszej kuchni są używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „śladowe ilości alergenów” lub „mogące zawierać alergeny” wymienione w tabeli poniżej:

Lp.

Alergen wg rozporządzenia

Produkty

1.

zboża zawierające gluten

pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut 

2.

skorupiaki i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

3.

jaja i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

4.

ryby i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie 

5.

orzeszki ziemne

arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie 

6.

soja i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

7.

mleko i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

8.

orzechy

migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy oekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie

9.

seler i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie 

10.

gorczyca i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

11.

nasiona sezamu i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

12.

dwutlenek siarki

np. w owocach suszonych, 

13.

łubin

produkty przygotowane na ich bazie 

14.

mięczaki

produkty przygotowane na ich bazie