Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis tygodniowy:  

Posiłekponiedziałek
4 sierpnia
wtorek
5 sierpnia
środa
6 sierpnia

czwartek
7 sierpnia

piątek
8 sierpnia
Śniadanie 

płatki kukurydziane z mlekiem, chleb mieszany, przysmak tyrolski, sałata lodowa, dżem, herbata owocowa

Alergeny: 1,6,7,8,11,12

chleb mieszany z masłem, schab wieprzowy, twarożek ze szczypiorkiem, pomidor, kakao

Alergeny: 1,6,7,9,11

płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa szynkowa, żółty ser, ogórek zielony, herbata owocowa

Alergeny: 3,5,7,8,10,11

chleb mieszany, chleb żytni z masłem, polędwica wieprzowa wędzona, jajko na twardo z majonezem, kawa zbożowa

Alergeny: 1,3,5,6,7,9,11

płatki owsiane na mleku, chleb mieszany z masłem, szynka wieprzowa/drobiowa, ogórek kiszony, miód, herbata czarna

Alergeny: 1,3,5,9,12

Drugie śniadaniesok jabłkowysok warzywno-owocowylemoniada z cytryną i miętąwarzywa do chrupanialemoniada z miętą
Obiad

biały barszcz z ziemniakami i kiełbasą , naleśniki z białym serem, kompot wieloowocowy

Alergeny: 1,3,6,7,9

zupa zacierkowa, gulasz drobiowy, kasza gryczana, buraki na ciepło, kompot wiśniowy

Alergeny: 1,3,6,7,9

krem z białych warzyw z grzankami, bitki wieprzowe, kluski śląskie, sałata z jogurtem, kompot wieloowocowy

Alergeny: 1,3,4,6,7,9

zupa kalafiorowa z ziemniakami, risotto mięsno-warzywne curry, ogórek zielony kompot truskawkowy

Alergeny: 1,3,6,7,9

zupa z kapusty kiszonej z ziemniakami, makaron z czerwonym pesto i mozzarellą, surówka z pora, jabłka, ogórka kiszonego z oliwą z oliwek, kompot śliwkowy

Alergeny: 1,3,4,6,7,9

Podwieczorek

chleb żytni/bułka wrocławska, pasta rybno- jajeczna ze szczypiorkiem, ogórek konserwowy, herbata czarna

Alergeny: 1,3,6,8,11

galaretka z nektarynką, biszkopt, herbata owocowa

Alergeny: 1,6,8,11

chałka z masłem, jabłko, herbata czarna

Alergeny: 1,6,8,11

arbuz, wafel pełnoziarnisty z nutellą z daktyli i gorzkiej czekolady, herbata owocowa

Alergeny: 1,6,7,8,11

 sałatka owocowa, pałki kukurydziane, herbata owocowa

Alergeny: 1,6,7,8,11

Zastrzegamy prawo do wprowadzania zmian z przyczyn logistycznych, niezależnych od placówki.

Informacje o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności informujemy, że w naszej kuchni są używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „śladowe ilości alergenów” lub „mogące zawierać alergeny” wymienione w tabeli poniżej:

Lp.

Alergen wg rozporządzenia

Produkty

1.

zboża zawierające gluten

pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut 

2.

skorupiaki i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

3.

jaja i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

4.

ryby i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie 

5.

orzeszki ziemne

arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie 

6.

soja i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

7.

mleko i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

8.

orzechy

migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy oekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie

9.

seler i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie 

10.

gorczyca i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

11.

nasiona sezamu i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

12.

dwutlenek siarki

np. w owocach suszonych, 

13.

łubin

produkty przygotowane na ich bazie 

14.

mięczaki

produkty przygotowane na ich bazie