Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis tygodniowy:  

Posiłekponiedziałek
21 lipca
wtorek
22 lipca
środa
23 lipca

czwartek
24 lipca

piątek
25 lipca
Śniadanie 

płatki kukurydziane z mlekiem, chleb mieszany, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata owocowa.

Alergeny: 1,6,7,8,11,12

chleb mieszany z masłem, szynka drobiowa, twarożek naturalny, pomidor, kakao.

Alergeny: 1,6,7,9,11

płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa żywiecka, ogórek zielony, herbata owocowa.

Alergeny: 3,5,7,8,10,11

chleb mieszany, chleb żytni z masłem, polędwica wieprzowa wędzona, jajko na twardo ze szczypiorkiem, kawa zbożowa.

Alergeny: 1,3,5,6,7,9,11

płatki ryżowe na mleku, chleb mieszany z masłem, salami, ogórek kiszony, miód, kakao.

Alergeny: 1,3,5,9,12

Drugie śniadanielemoniada z cytryną i miętąsok jabłkowylemoniada z arbuzem i miętąwarzywa do chrupaniasok marchewkowy
Obiad

zupa z soczewicy z ziemniakami, makaron z serem i polewą jogurtowo-truskawkową, kompot wieloowocowy.

Alergeny: 1,3,6,7,9

krupnik z kaszy jaglanej, gulasz wieprzowy z warzywami, placki ziemniaczane, sałata lodowa z sosem vinegrette, kompot wiśniowy.

Alergeny: 1,3,6,7,9

zupa pomidorowa z ryżem, kotlet mielony, marchewka z groszkiem, kompot wieloowocowy.

Alergeny: 1,3,6,7,9

zupa jarzynowa z ziemniakami, spagetti z sosem bolońskim, ogórek kiszony kompot truskawkowy.

Alergeny: 1,3,6,7,9

zupa fasolowa z ziemniakami i kiełbasą, kotlet z jajka, surówka z młodej kapusty z oliwą z oliwek, ziemniaki kompot śliwkowy.

Alergeny: 1,3,4,6,7,9

Podwieczorek

chleb żytni/bułka wrocławska, pasta mięsno-serowa, korniszon, herbata czarna.

Alergeny: 1,3,6,8,11

arbuz, wafel ryżowy z masłem orzechowym, herbata owocowa.

Alergeny: 1,6,8,11

jogurt brzoskwiniowy - wyrób własny, biszkopt, herbata czarna.

Alergeny: 1,6,8,11

ciasto marchewkowe - wyrób własny, herbata owocowa.

Alergeny: 1,6,7,8,11

chleb żytni/bułka wrocławska, szynka, żółty ser, pomidor, herbata czarna.

Alergeny: 1,6,7, 8,11

Zastrzegamy prawo do wprowadzania zmian z przyczyn logistycznych, niezależnych od placówki.

Informacje o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności informujemy, że w naszej kuchni są używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „śladowe ilości alergenów” lub „mogące zawierać alergeny” wymienione w tabeli poniżej:

Lp.

Alergen wg rozporządzenia

Produkty

1.

zboża zawierające gluten

pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut 

2.

skorupiaki i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

3.

jaja i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

4.

ryby i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie 

5.

orzeszki ziemne

arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie 

6.

soja i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

7.

mleko i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

8.

orzechy

migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy oekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie

9.

seler i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie 

10.

gorczyca i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

11.

nasiona sezamu i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

12.

dwutlenek siarki

np. w owocach suszonych, 

13.

łubin

produkty przygotowane na ich bazie 

14.

mięczaki

produkty przygotowane na ich bazie