Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis tygodniowy:  23.06 - 27.06.2025

Posiłekponiedziałek
23 czerwca
wtorek
24 czerwca
środa
25 czerwca

czwartek
26 czerwca

piątek
27 czerwca
Śniadanie 

płatki kukurydziane z mlekiem, chleb mieszany, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata owocowa

Alergeny:1, 6,7,8,11,12

chleb mieszany z masłem, kiełbasa żywiecka, twarożek naturalny, pomidor, miód, kakao

Alergeny: 1,6,7,9,11

płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa wędzona, ogórek zielony, herbata owocowa
Alergeny: 3,5,7,8,10,11

chleb mieszany, chleb żytni z masłem, polędwica wieprzowa wędzona, jajko na twardo z rzodkiewką, kawa zbożowa

Alergeny: 1,3,5,6,7,9,11

płatki ryżowe na mleku, chleb mieszany z masłem, pasztet, ogórek kiszony, miód, kakao
Alergeny 1,3,5,9,12
Drugie śniadanielemoniada z cytryną i miętąsok jednodniowy owocowo-warzywnysok jabłkowy warzywa do chrupaniasok marchewkowy
Obiad

krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym, kotlety z jajka, sałata z sosem vinegrette, ziemniaki, kompot wieloowocowy

Alergeny: 1,3,6,7,9

krupnik z kaszy jaglanej, ryba pieczona, surówka z kapusty, marchewki z oliwą z oliwek, ziemniakami kompot wiśniowy
Alergeny: 1,3,6,7,9

zupa kalafiorowa z ziemniakami, gulasz mięsno-warzywny, kasza jęczmienna, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy

Alergeny: 1,3,6,7,9

zupa jarzynowa z ziemniakami, pizza -wyrób własny- z żółtym serem, szynką/salami, ketchup, kompot truskawkowy

Alergeny: 1,3,6,7,9

zupa fasolowa z ziemniakami i kiełbasą, łazanki z kapustą i pieczarkami, kompot śliwkowy
Alergeny 1,3,4,6,7,9
Podwieczorek

chleb żytni/bułka wrocławska, pasta mięsno-serowa, korniszon, herbata czarna

Alergeny: 1,3,6,8,11

arbuz, wafel ryżowy z masłem orzechowym, herbata owocowa

Alergeny: 1,6,8,11

jogurt ze świeżymi truskawkami, biszkopt, herbata czarna
Alergeny: 1,6,8,11

serek waniliowy, podpłomyk, kisiel cytrynowy z tartym jabłkiem

Alergeny: 1,6,7,8,11

chleb żytni/bułka wrocławska, szynka, żółty ser, pomidor/ogórek, herbata czarna
Alergeny 1,6,7,8,11

Zastrzegamy prawo do wprowadzania zmian z przyczyn logistycznych, niezależnych od placówki.

Informacje o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności informujemy, że w naszej kuchni są używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „śladowe ilości alergenów” lub „mogące zawierać alergeny” wymienione w tabeli poniżej:

Lp.

Alergen wg rozporządzenia

Produkty

1.

zboża zawierające gluten

pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut 

2.

skorupiaki i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

3.

jaja i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

4.

ryby i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie 

5.

orzeszki ziemne

arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie 

6.

soja i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

7.

mleko i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

8.

orzechy

migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy oekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie

9.

seler i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie 

10.

gorczyca i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

11.

nasiona sezamu i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

12.

dwutlenek siarki

np. w owocach suszonych, 

13.

łubin

produkty przygotowane na ich bazie 

14.

mięczaki

produkty przygotowane na ich bazie